Un estudi dirigit pel Dr. Giancarlo Franzese i publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (EUA) revela noves propietats termodinàmiques en l’aigua d’hidratació d’una proteïna a baixes temperatures

Un estudi experimental i teòric dirigit per l’investigador de la UB Giancarlo Franzese i publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (EUA) revela noves propietats termodinàmiques en l’aigua d’hidratació d’una proteïna a baixes temperatures. En el treball, en què han participat investigadors de la Universitat de Boston, la Universitat Tècnica de Berlín, la Universitat del País Basc i la Universitat Roma Tre, es mostra la presència de dos màxims de la calor específica a baixes temperatures i pressió ambient, deguts, d’una banda, a fluctuacions en la formació d’enllaços d’hidrogen i, de l'altra, a la reordenació cooperativa de la xarxa d’aquests enllaços.

Trobareu més informació al web de la UB: http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2011/11/093.html

Public tags: